Γλώσσες

Text Resize

-A A +A
Οι δηλώσεις Γ. Βαρουφάκη και Ευ. Τσακαλώτου κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών

Οι δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του νέου Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την παράδοση- παραλαβή του υπουργείου

Παράδοση –παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών

Σήμερα 20/07/2015, στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, έγινε η παράδοση- παραλαβή χαρτοφυλακίου από την τέως αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, στο νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Μάρδας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι υπουργοί δήλωσαν:

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίων Ευρώ, λήξεως 5 Φεβρουαρίου 2016.

Σχετικά με δημοσίευμα

Δημοσίευμα εφημερίδας υποστηρίζει ότι οι θεσμοί «ξηλώνουν και τις 100 δόσεις», ενώ παραθέτει και μια σειρά από «άγριες διαθέσεις της τρόικας», όπως γράφει χαρακτηριστικά.
Δεν ισχύει απολύτως τίποτα. Ουδέποτε, άλλωστε, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στα τεχνικά κλιμάκια ή στη συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής – λήξης από τις 20 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, που δεν εξοφλούνται, δεν θα μπουν στον «Τειρεσία», εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Αυτό προβλέπεται μεταξύ άλλων σε νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η παράταση δίνεται για την διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εξαιτίας των περιορισμών, που ισχύουν στην λειτουργία των τραπεζών δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς

Ήταν η πρώτη συνάντηση, οπότε λογικό ήταν να συζητήσουμε τα οργανωτικά ζητήματα, πώς θα γίνουν οι συναντήσεις, πώς θα λύνουμε έγκαιρα προβλήματα που προκύπτουν για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ή διαφορές.
Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Τα δημοσιονομικά για παράδειγμα και πώς θα αντιμετωπιστεί η δέσμευσή μας να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Συνέντευξη τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη

ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Γεια σας σε όλους. Θα ήταν εδώ και η κυρία Σαββαΐδου, αλλά λόγω των αναγκών της διαπραγμάτευσης και των προβλημάτων της εποχής πρέπει να ανταποκριθεί σε άλλα καθήκοντα και δεν είναι εδώ. Έχουμε συμφωνήσει ούτως ή άλλως στο περιεχόμενο της συνέντευξης και έχουμε μιλήσει και θα απαντηθούν κάποιες ερωτήσεις που αφορούν την δική της αρμοδιότητα.
Θέλω να ξεκινήσω πρώτα απ’ όλα ευχαριστώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την παρουσία τους, γιατί είναι σημαντική η σχέση που θέλουμε να έχουμε σαν πολιτική ηγεσία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το ξεκαθαρίσαμε και στην τελετή παράδοσης παραλαβής. Θέλουμε να υπάρχουν τακτικές συνεντεύξεις Τύπου, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, αλλά και όποτε υπάρξει ανάγκη, θα υπάρχει συνέντευξη Τύπου, ή θα έχουμε δελτία Τύπου, ή θα σας καλούμε για ενημέρωση.

Σχετικά με τις αναλήψεις από τις τράπεζες

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα.

Σελίδες