Γλώσσες

Text Resize

-A A +A
Οι δηλώσεις Γ. Βαρουφάκη και Ευ. Τσακαλώτου κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών

Οι δηλώσεις του απερχόμενου Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του νέου Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά την παράδοση- παραλαβή του υπουργείου

Παράδοση –παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών

Σήμερα 20/07/2015, στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, έγινε η παράδοση- παραλαβή χαρτοφυλακίου από την τέως αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, στο νέο αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός κ. Δημήτρης Μάρδας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας οι υπουργοί δήλωσαν:

Οι δηλώσεις Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Χουλιαράκη κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών

Οι δηλώσεις του τέως υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Γιώργου Χουλιαράκη κατά την παράδοση- παραλαβή του υπουργείου

Οι δηλώσεις Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Χουλιαράκη κατά την παράδοση-παραλαβή του υπουργείου Οικονομικών

Οι δηλώσεις του τέως υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης Γιώργου Χουλιαράκη κατά την παράδοση- παραλαβή του υπουργείου

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος νομικών προσώπων και του εντύπου Ε9

Για τη διευκόλυνση των πολιτών υπεγράφη απόφαση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας μέχρι τις 4.9.2015.
Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων και οντοτήτων μέχρι τις 30.08.2015.

Αποτελέσματα ελέγχων Γ.Γ.Δ.Ε και Σ.Δ.Ο.Ε. για το διάστημα 17/08-23/08/2015

Συνεχίστηκαν με εντατικούς ρυθμούς και την προηγούμενη εβδομάδα οι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών (Γ.Γ.Δ.Ε και Σ.Δ.Ο.Ε.) σε τουριστικές και άλλες περιοχές.

Απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη σε ΔΤ της «Λαϊκής Ενότητας»

Το να επιλέγει την οδό της κριτικής στην αντίθετη άποψη, είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολιτικού φορέα. Η επιλογή όμως της παραπληροφόρησης του ψέματος και των προσωπικών επιθέσεων, δημιουργεί σίγουρα ερωτηματικά, για ένα νέο φορέα σαν την «Λαϊκή Ενότητα». Για να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρανόησης σχετικά με το Δ.Τ. της 24.8.15 επισημαίνω:
1. Δεν μίλησα ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ σαν αναπληρωτής Υπουργός για μείωση του ΕΝΦΙΑ. Ξεκαθάρισα ότι το 2015 και το 2016 το ύψος του θα είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, δηλαδή 2,65 δισ. Το 2016 θα αγωνιστούμε, η εσωτερική του δομή και λειτουργία να τον κάνει πιο δίκαιο και αναλογικό. ΛΕΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΨΕΜΜΑΤΑ Η Λ.Ε. και πρέπει να αποδείξει τα αναγραφόμενά της.

Δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Σχετικά με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις, επισημαίνουμε ότι:
1. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα νομικά πρόσωπα έχει παραταθεί μέχρι και την Παρασκευή 28.8.15.
2. Η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα έχει παραταθεί (με σημερινή απόφαση) μέχρι και την Κυριακή 30.8.15. Η πρώτη δόση θα είναι την Δευτέρα 31.8.15.

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων για νομικά πρόσωπα

Λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν χθες και σήμερα στο TAXISnet, υπογράφηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη απόφαση για παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων μέχρι τις 28.8.2015. Για τα φυσικά πρόσωπα θα εκδοθεί ανακοίνωση αύριο.

Σχετικά με την υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και ΕΜΣ

Σε σχέση με την ισχύ των διατάξεων του Νόμου 4336/2015 (ΦΕΚ Α' 94) "Συνταξιοδοτικές διατάξεις - Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης", το Υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει ότι η υπογραφή της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ Ελληνικής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας έλαβε χώρα χθες, 19/08/2015.

Σελίδες