Γλώσσες

  • EL
  • EN

Text Resize

-A A +A
Υπογραφή κοινής δήλωσης προθέσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής μεταξύ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και Ελλάδας

κ. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: Να σας καλωσορίσουμε στη σημερινή μας εκδήλωση και να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας. Το πρόγραμμα σήμερα θα έχει ως εξής: θα προηγηθούν 10λεπτοι χαιρετισμοί του κ. Walter Borjans, του κ. Παπαγγελόπουλου και του κ. Αλεξιάδη.

Δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη συνέντευξη Τύπου με το Γάλλο ομόλογό του, Μισέλ Σαπέν, στο Παρίσι

Σε ευχαριστώ Μισέλ για την πρόσκληση να έρθω εδώ και τα καλά σου λόγια για την ελληνική κυβέρνηση και για μένα. Είναι χαρά μου που επέστρεψα εδώ. Να ευχαριστήσω, επίσης, τους Έλληνες και Γάλλους δημοσιογράφους – όπως και όσους άλλους δημοσιογράφους βρίσκονται εδώ- που ήρθαν για να μας ακούσουν.

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 13 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 θα διενεργηθεί Δημοπρασία Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άϋλη μορφή,  ποσού 875 εκατομμυρίωv Ευρώ, λήξεως 13 Μαΐου 2016.      
Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016 (Τ+2).            
Οι τόκοι των εντόκων υπολογίζονται με χρονική βάση  ACT/360.  

Σχετικά με την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 5.2.2016, η τροποποίηση της ΠΟΛ. 1066/2.4.2013, για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 2013 - 2014 – 2015

Το Υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύει τους συνημμένους πίνακες για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο για το 2015 σε σύγκριση με τα έτη 2013 και 2014. Επισημαίνεται ότι:

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΕΝΤΟΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ 26 ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 θα διενεργηθεί Δημοπρασία
Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου,
σε άϋλη μορφή, ποσού 625 εκατομμυρίωv Ευρώ, λήξεως 5 Αυγούστου
2016.

Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη Βουλή, στη συζήτηση επί του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Νοεμβρίου

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ενώ συνήθως δεν θεωρώ ότι η πιο σωστή πρακτική είναι να μιλά πρώτος ο Υπουργός, σήμερα ζήτησα να μιλήσω πρώτος. Γενικά θεωρώ ότι είναι καλύτερο να μιλούν πρώτα οι εισηγητές, ώστε ο Υπουργός να μπορεί να απαντήσει σε ερωτήματα και θέματα που προκύπτουν.

Παροχή διευκολύνσεων στους οινοπαραγωγούς

Με απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, παρέχονται διευκολύνσεις προς τους οινοπαραγωγούς σε σχέση με την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί.

Ομιλία του Υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό

Η ανάπτυξη, η αγορά εργασίας, το ασφαλιστικό είναι κομμάτια ενός οράματος μιας κοινωνίας. Το όραμα είναι ότι η ισότητα μπορεί να πάει με την αποτελεσματικότητα. Το όραμα είναι ότι δεν πρέπει να μεγαλώσει η πίτα πριν τη μοιράσουμε. Το όραμα είναι ότι οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες είναι ο πλούτος αυτής της χώρας. Το όραμα είναι ότι το περιβάλλον αυτής της χώρας δεν μπορείς να το καταστρέψεις. Και αυτό το όραμα είναι προϋπόθεση για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό και όχι να χτυπήσουμε τις εργασιακές σχέσεις, όχι να χτυπήσουμε τους μισθούς, όχι να μειώσουμε τις συντάξεις. Νομίζω ότι η διαφορά είναι κρυστάλλινη.

Σελίδες