• Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με εκπροσώπους του κινεζικού επενδυτικού ομίλου EasternCapital

  Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με εκπροσώπους του κινεζικού επενδυτικού ομίλου...

 • Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ κ.Wilbur Ross

  Συνάντηση Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου με τον Υπουργό Εμπορίου των...

 • Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην Κέρκυρα

  Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στο 7ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην...

 • Ολοκληρώθηκε το Επενδυτικό Roadshow στην Αυστραλία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

  Ολοκληρώθηκε το Επενδυτικό Roadshow στην Αυστραλία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

espa 260x100 

Μελέτες Χρηματοδοτηθήσες από ΕΣΠΑ

sg-mindev-banner

new-espa-logo

progamma eidikou skopou aigaiou

equi fund

infogov

logo aepp

epixeirimatika parka

Διαβούλευση για το "Επιχειρησιακό Σχέδιο για την Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων στην Ελληνική Επικράτεια"

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ

Δημοσιεύεται το «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ» (ΣΥΝΟΨΗ) που εκπονήθηκε από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας σύμφωνα με το παρ.3 του άρθρου 42 του ν.3982/2011 (ΦΕΚ Α’ 143) και αφορά την ανάπτυξη των επιχειρηματικών πάρκων στην Ελληνική Επικράτεια.

Παρακαλούμε για τα γραπτά σχόλια σας έως 3 Νοεμβρίου 2017 στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κλικ εδώ για το κείμενο του σχεδίου.

 

Αρχή εξέτασης προδικαστικών προσφυγών

Συστάθηκε η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) με σκοπό την επίλυση των διαφορών που ανακύπτουν κατά το στάδιο που προηγείται της σύναψης των συμβάσεων δημόσιων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών, ύστερα από την άσκηση προδικαστικής προσφυγής, με το Ν. 4412/2016, άρθρα 347-374, όπως ισχύει.

Κάθε ενδιαφερόμενος, ο οποίος έχει ή είχε συμφέρον να του ανατεθεί συγκεκριμένη σύμβαση του νόμου 4412/2016 και έχει ή είχε υποστεί ή ενδέχεται να υποστεί ζημία από εκτελεστή πράξη ή παράλειψη της αναθέτουσας αρχής κατά παράβαση της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή της εσωτερικής νομοθεσίας, υποχρεούται, πριν από την υποβολή των προβλεπομένων ενδίκων βοηθημάτων, να ασκήσει προδικαστική προσφυγή ενώπιον της ΑΕΠΠ κατά της σχετικής πράξης ή παράλειψης της αναθέτουσας αρχής (άρθρο 360 παρ. 1 ν. 4412/2016).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιστοσελίδα της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ): www.aepp-procurement.gr

Συμμετοχή του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομίας στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ηλίας Ξανθάκος, εκπροσώπησε την Ελλάδα στη συνάντηση του Συμβούλιου Υπουργών Εξωτερικού Εμπορίου της Ε.Ε. (FAC-Trade), που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Μάλτας, Βαλέτα.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου οι Υπουργοί Εξωτερικού Εμπορίου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το διεθνές εμπόριο στην παρούσα πολιτική και οικονομική συγκυρία.

Συζητήθηκε η ανάπτυξη της νέας μεθοδολογίας αντιντάμπινγκ, η οποία συνδέεται κυρίως με την πολιτική εμπορικής άμυνας έναντι της Κίνας. Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε τη σημασία αυτής της διεργασίας για την αποτελεσματική προάσπιση των συμφερόντων της ευρωπαϊκής βιομηχανίας έναντι αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από τρίτες χώρες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι συζητήσεις για την ανάπτυξη ενός Πολυμερούς Επενδυτικού Δικαστηρίου. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό τον οποίο προτείνει η Ε.Ε., σε συνέχεια των αντιδράσεων της Κοινωνίας των Πολιτών απέναντι στο ισχύον σύστημα επίλυσης επενδυτικών διαφορών κράτους-επενδυτή. Η χώρα μας, με στόχο την αντιμετώπιση των αναγνωρισμένων αδυναμιών του παλιού συστήματος, είχε στηρίξει την ιδέα ενός Πολυμερούς Επενδυτικού Δικαστηρίου από τις αρχικές συζητήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι το νέο σύστημα είναι απαραίτητο να προβλέπει έναν αυστηρό κώδικα δεοντολογίας και υψηλά προσόντα για τους δικαστές, να διασφαλίζει την ανεξαρτησία και ουδετερότητά τους, καθώς και να είναι εύκολα και με χαμηλό κόστος προσβάσιμο στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Επίσης, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην εμπορική πολιτική της Ε.Ε. η πολιτική ακραίου προστατευτισμού που διαφαίνεται να έχουν πρόθεση να εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στο δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες το βράδυ η Μελιταία Προεδρία ήταν καλεσμένοι και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), Ρομπέρτο Αζεβέδο, καθώς και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου ΙΝΤΑ, Μπερντ Λανγκ. Συζητήθηκαν οι προσδοκίες από την 11η Υπουργική Διάσκεψη ΠΟΕ που θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο στην Αργεντινή και η σημασία ενός ισχυρού, πολυμερούς, εμπορικού συστήματος, το οποίο διασφαλίζει το ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο. 

 Από το Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στην Έκθεση «ASTANAEXPO 2017» στο Καζακστάν

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα επισκεφθεί το Καζακστάν στις 21-22 Ιουλίου και θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Ελλάδας που διοργανώνονται στο πλαίσιο της Έκθεσης «ASTANAEXPO 2017».

Τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου θα συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ηλίας Ξανθάκος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece Ηλίας Αθανασίου.

Ακολουθεί το Πρόγραμμα της επίσκεψης:

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

15:00 Άφιξη στην Έκθεση

15:10 Έπαρση σημαιών και εθνικοί ύμνοι

15:15 Ομιλία κ. Υπουργού

15:20 Ομιλία εκπροσώπου κυβέρνησης Καζακστάν 

15:25 Μουσική παράσταση - "Χοροπαίγνιο"

15:55 Χορευτικός περίπατος προς το ελληνικό περίπτερο

16:10 Ξενάγηση στο ελληνικό περίπτερο και Υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών

16:55 Επίσημη επίσκεψη στο εθνικό περίπτερο του Καζακστάν

17:25 Υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών του Καζαχικού περιπτέρου

17:30 Φωτογράφηση στο Καζαχικό περίπτερο και στα σύμβολα της ΕΧΡΟ

17:35 Επιστροφή στο ελληνικό περίπτερο

18:05 Επίσημο δείπνο από τη φιλοξενούσα χώρα

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 

13:00 Υποδοχή Ιάπωνα Ομολόγου στο ελληνικό περίπτερο και ξενάγηση

13:30 Διυπουργική συνάντηση στο Ιαπωνικό Περίπτερο

Από το Γραφείο Τύπου

Δημόσια Διαβούλευση για Προμήθεια Υπηρεσιών Ανάπτυξης WEB Εφαρμογής.

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥ.

ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους προτίθεται να διενεργήσει ανοικτό συνοπτικό διαγωνισμό για την προμήθεια Υπηρεσιών ανάπτυξης web εφαρμογής και Προδιαγραφών Πληροφοριακού Συστήματος για την οργάνωση και έναρξη λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης & Υποστήριξης Δανειοληπτών.

Στα πλαίσια δημόσιας διαβούλευσης, οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον επιθυμούν, μπορούν να υποβάλλουν σχόλια – παρατηρήσεις στην ιστοσελίδα www.promitheus.gov.gr (Διαβουλεύσεις) με ημερομηνία λήξης την 16-01-2017, σύμφωνα με τους προβλεπόμενους όρους.

Για το προς διαβούλευση έγγραφο κλικ εδώ.

Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

Τηλέφωνα επικοινωνίας

213 212 5664

213 212 5656

Πληροφορίες

Ντοβίνου Δώρα

Παπαλεξίου Αλεξία

Στύλογλου Ρένιαbanner-nen

banner2e1ombudsmangr

ombudsman

 diavgeia b bannersms
paratirititio-timwn